logo

Друштво

"Јагњијада" у Јагњилу

 

Традиционална манифестација "Јагњијада", шеста по реду, завршена је јуче у Јагњилу.
Овогодишња Јагњијада свечано је отворена 31. маја ватрометом и дефилеом учесника кроз центар Јагњила.

За организацију манифестације ове године се побринула МЗ "Јагњило", а генерални покровитељ била је градска општина Младеновац.

Током три дана гости су имали прилике да уживају у доброј музици, традиционалној храни и пићу и разним специјалитетима од јагњетине. У оквиру манифестације организовала се се изложба разних раса оваца, такмичење у печењу јагњића, гађање глинених голубова и изложба паса.

Окупљене госте у Дому културе поздравио је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац. Он се захвалио се месној заједници "Јагњило" на успешној организацији овогодишње манифестације.

Пред пуном салом Дома културе, Чокић је рекао да је општина Младеновац, као генерални покровитељ, у времену и приликама у којима живимо, помогла организацију ове традиционалне манифестације колико је могла.

– Добро знам, као и ви, да то никада није много и никада није довољно јер смо као општина окренути селу и то више није ствар избора него вероватно и једина шанса за опоравак наше општине. Желео бих посебно да се захвалим људима из месне заједнице "Јагњило" који су преузели на себе организацију овогодишње "Јагњијаде". То су људи из села, добро их познајем, и сугуран сам да су се потрудили да на најбољи начин представе Јагњило и Младеновац. Свако ко искрено и предано ради свој посао заслужује помоћ, а вечерас вам обећавам да ће Јагњијада увек имати подршку општине Младеновац.

Пре мало више од годину дана сам кренуо у изборну кампању и морам да кажем да сам управо у Јагњилу имао једну од највећих избора на прошлогодишњим изборима. Заиста ми је посебно задовољство и част да вам се обратим и обавезу да вам се захвалим за то поверење. Мислим да сам то поверење оправдао оним што сам у претходних годину дана урадио за Јагњило, наравно ту ми је много помогла коалиција која је са мном и људи који су овде поред мене и хтео бих само да истакнем Небојшу Јовановића који је директор манифестације.

Драго ми је што сте мени дали подршку, јер сам ваш комишија, који долази редовно у ваше село и да нисте препознали неко друго село, као што је Азања или неког ко је даљи од нас – рекао је Чокић и пожелео свима пријатан боравак у Јагњилу и добар провод.

Званично, као и сваке године Јагњијаду је отворио врховни пастир Баја који је отпевао химну Јагњијаде.    

После наступа КУД "Влашка", организатор је поделио плакете пријатељима Јагњијаде, који су медијиски и финансијски помогли одржавање ове манифестације. Прве вечери госте је забављала певачица и глумица Снежана Савић.

Другог дана Јагњијаде, одржана је изложба оваца, печење јагњића, припремање овчијег паприкаша и Културно – уметнички програм у којем су наступили фрулаши, КУД "Сопот", драмска секција основне школе из Јагњила и специјални гост Миланче Радосављевић.

Јагњијада је јуче завршена Такмичењем у гађању глинених голубова, надметањем у спремању ловачког гулаша и изложбом паса.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.