logo

Друштво

Грејање на угаљ најповољније

Грејање на угаљ најповољнијеПредстојећа зима највише ће коштати она домаћинства која користе лож - уље и електричну енергију директно у грејним телима и котловима за етажно грејање, саопштила је Агенција за енергетику. Према ценама енергената које су важиле у октобру ове године, поменуте две категорије домаћинстава за грејање стана од 60 квадратних метара током целе сезоне треба да издвоје око 95.000 динара.

Са друге стране, најјефтиније грејање имаће домаћинства која користе угаљ јер ће њихови трошкови, зависно од врсте угља, са урачунатим трошковима превоза, износити од 31.000 до 40.000 динара.

Уколико се за грејање стана користе термоакумулационе пећи, трошкови ће износити око 32.000 динара, али само уз услов коришћења јефтиније ноћне електричне енергије, а свако допуњавање пећи током дана, коришћењем скупље електричне енергије значајно увећава те трошкове, навела је Агенција. Тако ће допуњавање две пећи снаге од по три КW само током два сата дневно увећати трошкове грејања за 40 одсто или на око 46.000 динара, док ће за грејање природним гасом, трошкови износити око 51.000 динара.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.