logo

Култура

"Хеда Габлер" победник Позоришног фестивала

Према одлуци жирија представа "Хеда Габлер" Народног позоришта из Београда, у режији Снежане Тришић, најбоља је представа овогодишњег фестивала у Младеновцу "Театар у једном дејству".

У образложењу жирија се наводи да је редитељка уз помоћ глумаца, пре свега, Наташе Нинковић у насловној улози и Небојше Дугалића као Ејлерта Левборга, сачинила снажну, драматичну, живу представу која на нашу сцену враћа у живот једно велико, класично драмско дело.

"Прилазећи слободно Ибзену, али без тежње да се његов текст насилно актуелизује, бришући из њега оно што је декларативно а не доприноси развоју ликова и радње, редитељка Снежана Тришић је, уз помоћ глумаца, пре свега, Наташе Нинковић у насловној улози и Небојше Дугалића као Ејлерта Левборга, сачинила снажну, драматичну, живу представу која на нашу сцену враћа у живот једно велико, класично драмско дело"- стоји у образложењу жирија.

Председник жирија био је позоришни критичар из Београда Владимир Стаменковић, а чланови глумица Ана Софреновић и редитељ Милорад Ðокић.

Позоришни фестивал "Театар у једном дејству" трајао је од 5. до 10 октобра у Центру за културу Младеновац, а тема овогодишње селекције "Идентитет" у главном програму окупила је шест представа из Београда и Ужица. Закључено је и да су на овогодишњем фестивалу приказане занимљиве трагалачке представе, међу којима се, осим награђене, посебно истицала она на којој је Југословенско драмско позориште из Београда извело представу "Елијахова столица" у режији Бориса Лијешевића.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.