logo

Култура

Представа "Трпеле" победник Фестивала

У конкуренцији пет представа, за најбољу на фестивалу Театар у једном дејству проглашена је представа "Трпеле", Београдског драмског позоришта, по тексту Милене Деполо и Бобана Скерлића, а у режији Бобана Скерлића.

Жири деветог фестивала у Младеновцу, одржаног под слоганом "Женски принцип", у саставу: Ђурђија Цветић, Бошко Милин и Михаило Максимовић одлуку о најбољој представи Позоришног фестивала Младеновац, донео је једногласно.

"Овај колективни подухват ансамбла Београдског драмског позоришта бљеснуо је као догађај сезоне у српском театру, својом истовременом суптилношћу и директношћу вратио нам је веру у могућност правих позоришних изражајности. Заједничка игра седам глумица које функционишу као једна и које се прожимају и преклапају у својој игри градећи потресну, али не патетичну причу из наше свакодневице, водила нас је кроз занемарене аспекте наше реалности. Режија Бобана Скерлића показала је да се коришћењем чистих позоришних средстава као што су: покрет, глас, песма и усклађеност глумачке игре и данас може створити представа која ће се памтити", наводи се у образложењу жирија.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.