logo

Пољопривреда

Субвенције за ратаре

Влада Републике Србије донела је Уредбу о условима и начину коришћења субвенција за ратарску производњу и производњу кромпира у 2012. години.

Право на коришћење субвенција има физичко лице - носилац породичног пољопривредног газдинства под условом да је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава са активним статусом и да је на дан 9. априла 2012. године имало пријављене површине под одговарајућом групом пољопривредних култура.

Корисник субвенције има право на на субвенцију у износу од 6.420 динара по хектару пријављене површине, умањену за износ аванса оствареног у претходном периоду у 2012. години.

Захтев за исплату субвенције за ратарску производњу и производњу кромпира у 2012. години, подноси се до 1.12.2012. године, на следећу адресу: Министарство финансија и привреде - Управа за трезор, ул. Поп Лукина бр. 7 - 9, 11000 Београд.

Пријем захтева за пољопривредне произвођаче са територије градске општине Младеновац врши се у Управи за трезор у ул. Краља Александра Обреновића бр. 72 у Младеновцу (стара зграда СДК). Захтев се односи на житарице, крмно биље, индустријско биље, дуван и кромпир.

Управа исплаћује субвенцију по пријему захтева, а након провере података о испуњености услова из ове уредбе и по одбитку износа примљеног на име аванса. Субвенције се исплаћују према редоследу подношења захтева до износа средстава обезбеђених Законом о буџету Републике Србије за 2012. годину.

Уредбу и Примерак захтева може се преузети ОВДЕ.

Дејан Вићовац, Члан Већа за пољопривреду и привреду, апелује на носиоце пољопривредних газдинстава који нису доставили листове непокретности, да то ураде у најкраћем року, а најкасније до краја године. Ово се посебно односи на мештане следећих села: Велика Крсна, Ковачевац, Велика Иванча, Влашка, Дубона, Шепшин и Сенаја. Овај позив се односи и на већ регистрована домаћинства да активирају своје статусе, а нерегистрована да обаве поступак регистрације.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.