logo

Пољопривреда

Вода оштетила преко 500 хектара

Према првим проценама, поплавне воде нанеле су штету на више од 500 хектара пољопривредног земљишта у општини Младеновац. Најгоре су прошле њиве под кукурузом, житом, јечмом и детелином.

Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду и Никола Јаношевић, помоћник председника општине, обишли су Рабровац, Јагњило и Амерић, села у којима су поплаве нанеле највећу штету на пољопривредном земљишту.

Са неких њива у овим селима, вода се још увек није повукла, нарочито уз потез комасације у Јагњилу. Власници поплављеног земљишта са којима смо разговарали, слажу се да је штета велика и да је ова година изгубљена за већину усева који су били под водом.

Поједине парцеле су потпуно "обријане" од усева, а тамо где је кукуруз успео да опстане биће употребљив само за силажу. Такође, мештани око Рабровачког језера кажу да је ово први пут да се вода попела и до пет метара у околне њиве на којима је, после повлачења воде, остало доста рибе из језера.

Вићовац је позвао грађане који су претрпели штету од поплава на пољопривредном земљишту, да попуњавањем образца на писарници у градској општини Младеновац пријаве оштећене усеве. Он је истакао да још увек није познато како ће надлежно министарство да надокнади штету.

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.