logo

Пољопривреда

Противградним стрелцима по 30.000 динара

Градска општина Младеновац потписала је данас донаторске уговоре са противградним стрелцима о финасирању њиховог рада са по 30.000 динара у овој години.

Како је рекао Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду, стрелцима ће овај износ бити исплаћен у две рате до краја године.

– Градска општине Младеновац је и ове године одлучила да новчано помогне ваш рад. Уговори су требали и раније да буду потписани али дошло је до закашњења због привременог финасирања и касног усвајања буџета. Нажалост, држава није ништа учинила од прошле године у вези надокнаде за рад стрелаца и реновирања противградних станица. Надам се да ћемо следеће године имати бољу противградну заштиту и да ће се коначно решити статус противградних стрелаца чиме би њихов положај био јасно дефинисан – истакао је Вићовац.

Према његовим речима Радарски центар "Букуља" ове године је испоручио укупно 32 ракете, по четири ракете на осам активних противградних станица које раде у нашој општини. У разговору са стрелцима, речено је да је тренутно на осам станица у општини Младеновац остало још само четири ракете.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.