logo

Пољопривреда

Шампионка

Шампионка  На житно – сточној пијаци у Баташеву данас су одржани "Дани пољопривреде" општине Младеновац. У најбројнијој и најатрактивнијој категорији крава за најбоље проглашено је грло "Ракел" одгајивача Бркић Добрице из Пружатовца.
У организацији Завода за пољопривреду "Космај" , Земљорадничке задруге "Влашка" и ЈКП "Пијаце – Младеновац" данас су одржани "Дани пољопривреде" општине Младеновац. Шеснаеста регионална изложба говеда сименталске расе, 9. Општинска изложба оваца винтербег расе, 6 Сајам ситне пољопривредне механизације и Друга регионална изложба воћа и грожђа окупили су данас велики број пољопривредних произвођача из северне Шумадије.
Председник општине Младеновац, Бранислав Јовановић, отворио је данашњу изложбу и уручио награде власницима награђених грла

– Драго ми је да испред општине Младеновац имам прилику да поздравим пољопривреднике из Младеновца и околине који данас учествују на овим сајамским манифестацијама. Сеоска газдинства у Младеновцу, младеновачка пијаца и наши пољопривредници дуго су већ познати у целој Шумадији по квалитету својих производа, а ви сте то и данас показали. Показали сте да Младеновац може да понуди здраву и квалитетну храну Београду, Србији али и иностранству. Свестан сам да је пуно труда и зноја уложено да би оно што је данас овде приказано било створено и био бих много радоснији да општина Младеновац може да вам више помогне у послу којим се бавите. Оно што могу да вам обећам је да ће наша општина и даље подржавати ову и сличне манифестације, а учинићемо све што можемо да младеновачка пољопоривреда добије место које заслужује – рекао је Јованаовић.


Наградама од 10.000 динара, пехаром и лентом као пратиље награђена су грла у категорији јуница. Жири је ове награде доделио одгајивачима Милојевић Милије из Рабровца, Бркић Добрице из Пружатовца, који је данас извео највише грла, чак 12 грла, затим Гајић Зорана из Велике Крсне , Маринковић Мирослава из Неменикућа и Мијаиловић Слободана из Велике Иванче. Шампионско грло у овој категорији је дошло из штале Тошаковић Слободана из Велике Иванче који је награђен је са 20.000 динара.
У категорији првотелки награду је добило грло Ђуричић Миладина из Рождановца из општине Барајево док је шампионско грло у овој категорији "Мерима" власника Мијаиловић Слободана из Велике Иванче.
У најатрактивнијој категорији крава власници су награђени са 15.000 динара, а то су на овогодишњој регионалној изложби грла Лазаревић Драгутина из Кораћице, грло "Стена" власника Жујовић Миодрага из Рајковца, грло власника Мијаиловић Панте из Велике Иванче и крава "Јана" Петровић Велизара из Дрлупе.
Шампионско грло "Ракел" у категорији крава дошло је из штале Бркић Добрице из Пружатовца. Према оцени жирија ради се о крави високе производње млека која иде до 8.000 литара. Награда од 35.000 динара обезбедила је млекаре "Границе".
Награђене су и колекције власника Бркић Добрице као најбоља, затим колекција Стеванчевић Станиславе из Младеновца и Лазаревић Драгутина из Кораћице.
Комисија је такође наградила најбоље одгајиваче оваца, овнова, коза, воћа и грожђа.

Покровитељи "Дана пољпоривреде" су Скупштина града Београда, СО Младеновац и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.