logo

Пољопривреда

Посета Новосадском сајму

altГрадска општина Младеновац данас је организовала одлазак 108 пољпоривредника из наше општине на 85. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду који се одржава од 15. до 21. маја.

Председник градске општине Младеновац, Владан Глишић, испратио је грађане на сајам. Он је истакао да општина Младеновац, заједно са градом Београдом, наставља са активним мерама подршке пољоприврдницима, од субвенционисања вештачког осемењавања говеда, преко организовања одласка на стручне сајмове до подстицаја у областима пољо механизације, сточарства, воћарства и пчелараства који се реализују преко града Београда.

На овогодишњем сајму представиће се око 1.500 излагача из 30 земаља, а представљени производи и услуге стижу из укупно 60 земаља. Међнародни пољопривредни сајам пружа увид у најактуелније теме и трендове у овој привредној грани, што је важно и за наше тржиште, али и за шири регион, јер повезује привреду Србије и земаља из региона с државама из целог света.

altМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године је подржало организовање Националне изложбе стоке, на којој ће бити 1.600 живих експоната. У оквиру изложбе "Квалитет више" биће представљени органска производња, производи са географским пореклом, производи са ознаком српски квалитет и први пут занатске пиваре.

Као и увек, изузетно богата и разноврсна биће Изложба пољопривредне механизације. Током 85. међународног пољопривредног сајма у Конгресном центру ће бити одржани стручни скупови, конгреси, предавања и конференције на којима ће привредници и стручњаци из многих области размењивати знања и искуства.

Традиционално се за посетиоце с купљеним улазницама организује поклон игра, а ове године припремљена су три вредна поклона - два тракатора "Беларус 622" и "Џон дир 5045", као и рото фреза "Хисарлар". Капије Новосадског сајма отворене су од 9 до 19 часова.

alt

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.