logo

Актуелности

Обележено 80 година од оснивања Космајског партизанског одреда

 

У присуству великог броја грађана, код споменика палим борцима на Космају, обележена је 80-та годишњица оснивања Космајског партизанског одреда.

Венце су положиле делегације Министарства за рад, запошљавање и борачка питања, Министарства одбране и Војске Србије, представници градских општина Сопот, Младеновац, Гроцка и Барајево, као и делегације градске организације УБНОР Београд, и општинске делегације УБНОР Сопот, Младеновац, Гроцка и Барајево и бројни представници потомака бораца Космајског одреда.

У име општине Младеновац венац су положили председник општинe Владан Глишић и председница Скупштине општине Гордана Димитријевић - Бјеличић.

Присутнима се обратио председник ГО Сопот Живорад Милосављевић који je говорио о значају 2. jула за oвaj крај и борбaмa бораца Космајског одреда против фашизма за ослобођење од окупатора.

У име градске организације УБНОР Београд, председник удружења Бора Ерцеговац је истакао да борци Космајског партизанског одреда не смеју бити заборављени и захвалио се општинама Сопот, Младеновац, Гроцка и Барајево на неговању традиције и сећања на НОБ.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање и борачка питања Сретен Селаковић је рекао да Влада Републике Србије негује сећања на све борце који су дали животе за слободу наше земље.

У пригодном културно-уметничком програму учествовали су солиста Драгана Чолић, хор Неуме и дечији хор.

Kosmajskiodred1
Kosmajskiodred2
Kosmajskiodred3
Kosmajskiodred4
Kosmajskiodred5
Kosmajskiodred6
Kosmajskiodred7
Kosmajskiodred8
Kosmajskiodred9

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.