logo

Aktuelnosti

Obeleženo 80 godina od osnivanja Kosmajskog partizanskog odreda

 

U prisustvu velikog broja građana, kod spomenika palim borcima na Kosmaju, obeležena je 80-ta godišnjica osnivanja Kosmajskog partizanskog odreda.

Vence su položile delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici gradskih opština Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo, kao i delegacije gradske organizacije UBNOR Beograd, i opštinske delegacije UBNOR Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo i brojni predstavnici potomaka boraca Kosmajskog odreda.

U ime opštine Mladenovac venac su položili predsednik opštine Vladan Glišić i predsednica Skupštine opštine Gordana Dimitrijević - Bjeličić.

Prisutnima se obratio predsednik GO Sopot Živorad Milosavljević koji je govorio o značaju 2. jula za ovaj kraj i borbama boraca Kosmajskog odreda protiv fašizma za oslobođenje od okupatora.

U ime gradske organizacije UBNOR Beograd, predsednik udruženja Bora Ercegovac je istakao da borci Kosmajskog partizanskog odreda ne smeju biti zaboravljeni i zahvalio se opštinama Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo na negovanju tradicije i sećanja na NOB.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Sreten Selaković je rekao da Vlada Republike Srbije neguje sećanja na sve borce koji su dali živote za slobodu naše zemlje.

U prigodnom kulturno-umetničkom programu učestvovali su solista Dragana Čolić, hor Neume i dečiji hor.

Kosmajskiodred1
Kosmajskiodred2
Kosmajskiodred3
Kosmajskiodred4
Kosmajskiodred5
Kosmajskiodred6
Kosmajskiodred7
Kosmajskiodred8
Kosmajskiodred9

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.