logo

Актуелности

Отворена изложба посвећена Михаилу Миловановићу

 

У галерији Фоаје младеновачког Центра за културу и туризам отворена је изложба "Михаило Миловановић у Младеновцу" аутора Дејана Манделца, која се одржава у оквиру пројекта Градске општине Младеновац "Сакрална архитектура и иконопис у XIX и XX веку на територији градске општине Младеновац".

Изложба се одржава поводом 80 година од трагичне смрти познатог уметника, који је аутор Споменика палим ратницима 1912 - 1918, који је проглашен за културно добро и иконостаса у Цркви Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

Изложбу је отворио председник Градске општине Младеновац Владан Глишић који се на почетку захвалио аутору изложбе, господину Дејану Манделцу на несебичном труду да кроз ову поставку представи, не само дело Михаила Миловановића, већ и део културног наслеђа које је оставио Младеновчанима.

"Иако је у нашем граду живео само три године, Михаило Миловановић је својим радом и делом оставио неизбрисив траг у њему. Његов рад је постао део културног наслеђа Младеновца, а његово дело Споменик Палим ратницима Младеновца већ скоро један век представља најзначајнији симбол нашег града.

Општина Младеновац је помогла организацију ове изложбе желећи да искаже захвалност и поштовање према овом великом уметнику и човеку. Ми ћемо и убудуће наставити да подржавамо овакве пројекте који за циљ имају чување сећања на значајне и велике људе овог краја и њихова дела.

Још једном честитам аутору и организаторима изложбе и позивам наше суграђане да је посете", рекао је Глишић.

У кратком уметничком програму учествовао је наш познати гуслар, Саша Лакетић.

Izlolzba1
Izlozba2
Izlozba3
Izlozba4
Izlozba5
Izlozba6
Izlozba7
Izlozba8

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.