logo

Актуелности

Аутоседишта за све младеновачке бебе

 

У оквиру кампање „Аутоседиште за свако дете“, коју Комисија за безбедност саобраћаја Градске општине Младеновац реализује од 2016. године, подељено је још стотину аутоседишта родитељима новорођених беба, али и бакама и декама који су дошли да преузму овај мали знак пажње и помоћ за кућни буџет, који пре свега има за циљ да повећа безбедност најмлађих чланова њихових породица.

„Одлучили смо да средства намењена унапређењу безбедности саобраћаја, која обезбеђује Секретаријат за саобраћај Града Београда, усмеримо на најугроженије категорије учесника у саобраћају. Свакако једна од најрањивијих категорија су деца, те смо, имајући то у виду, још 2016. године покренули пројекат "Аутоседиште за свако дете". Од тада, свака беба која се роди на територији наше општине на поклон добија аутоседиште“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац и додао да о успешности овог пројекта говори и податак да саобраћајна полиција у Младеновцу током протекле године није написала ни једну казну за превоз деце ван аутоседишта.

Овако значајном побољшању у том сегменту сигурно је допринео и наш пројекат "Аутоседиште за свако дете" на који смо вемома поносни и који ћем наставити да реализујемо и у наредним годинама. Поред овога, континуирано организујемо и едукације деце предшколског и школског узраста о безбедном понашању у саобраћају, едукације возача пољопривредних машина који уз то добијају на поклон ротациона светла и табле за обележавање спорих возила како би били уочљивији у саобраћају, затим, пакете обавезне опреме за возаче чиме желимо да укажемо на важност поседовања исте у аутомобилу. Возачима поклањамо и опрему која није обавезна попут апарата за гашење пожара и блутут слушалица за безбедно телефонирање током вожње.

Све активности усмеравамо ка повећању безбедности у саобраћају па смо у том циљу прошле године покренули електронски сервис "Стоп критиковању, дај предлог" путем којег грађани могу пријавити уочене проблеме у саобраћају", рекао је Ивановић.

#GOMladenovac #bezbednostsaobracaja

Autosedista31
Autosedista32
Autosedista33
Autosedista34

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.