logo

Aktuelnosti

Autosedišta za sve mladenovačke bebe

 

U okviru kampanje „Autosedište za svako dete“, koju Komisija za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Mladenovac realizuje od 2016. godine, podeljeno je još stotinu autosedišta roditeljima novorođenih beba, ali i bakama i dekama koji su došli da preuzmu ovaj mali znak pažnje i pomoć za kućni budžet, koji pre svega ima za cilj da poveća bezbednost najmlađih članova njihovih porodica.

„Odlučili smo da sredstva namenjena unapređenju bezbednosti saobraćaja, koja obezbeđuje Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda, usmerimo na najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju. Svakako jedna od najranjivijih kategorija su deca, te smo, imajući to u vidu, još 2016. godine pokrenuli projekat "Autosedište za svako dete". Od tada, svaka beba koja se rodi na teritoriji naše opštine na poklon dobija autosedište“, rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac i dodao da o uspešnosti ovog projekta govori i podatak da saobraćajna policija u Mladenovcu tokom protekle godine nije napisala ni jednu kaznu za prevoz dece van autosedišta.

Ovako značajnom poboljšanju u tom segmentu sigurno je doprineo i naš projekat "Autosedište za svako dete" na koji smo vemoma ponosni i koji ćem nastaviti da realizujemo i u narednim godinama. Pored ovoga, kontinuirano organizujemo i edukacije dece predškolskog i školskog uzrasta o bezbednom ponašanju u saobraćaju, edukacije vozača poljoprivrednih mašina koji uz to dobijaju na poklon rotaciona svetla i table za obeležavanje sporih vozila kako bi bili uočljiviji u saobraćaju, zatim, pakete obavezne opreme za vozače čime želimo da ukažemo na važnost posedovanja iste u automobilu. Vozačima poklanjamo i opremu koja nije obavezna poput aparata za gašenje požara i blutut slušalica za bezbedno telefoniranje tokom vožnje.

Sve aktivnosti usmeravamo ka povećanju bezbednosti u saobraćaju pa smo u tom cilju prošle godine pokrenuli elektronski servis "Stop kritikovanju, daj predlog" putem kojeg građani mogu prijaviti uočene probleme u saobraćaju", rekao je Ivanović.

#GOMladenovac #bezbednostsaobracaja

Autosedista31
Autosedista32
Autosedista33
Autosedista34

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.