logo

Aktuelnosti

Gradonačelnik Šapić obišao renovirani bazen u Sportskom centru

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je u Mladenovcu renovirani bazen Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža”, čime je u Mladenovcu zvanično počela kupališna sezona. Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je srećan što je ovaj bazen, koji nije radio par godina, sada ponovo otvoren, gde deca mogu da se kupaju i koriste besplatne škole plivanja, na koje je sada prijavljeno duplo više dece nego što je to bilo ranije.

"Bazen je sada sređen, ali ima tu još mnogo stvari koje bi mogle da se urade, ne samo bazen već čitav Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”. Važno je da napravimo projekat jer Mladenovac zaslužuje da ima ozbiljan sportski centar", istakao je Šapić.

On je dodao da je bilo razgovora i o proširivanju parcele, ali i nekom otvorenom bazenu u budućnosti.

"Moja obaveza je da, kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom, ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam zatekao. Želim da za par godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća", rekao je gradonačelnik.

Sportskim objektima neophodne su subvencije lokalnih samouprava jer teško da mogu sami da prave profit, dodao je Šapić.

"Sport i kultura ne mogu da budu profitabilni. Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima, ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije. Ulagaćemo u te oblasti, ali nećemo očekivati da se svaki dinar vrati. Tačnije, on se vraća kroz kvalitetno odrastanje i zdraviju decu i predstavlja ulaganje u budućnost", rekao je Šapić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti, a naročito na podršci za rekonstrukciju najvažnije sportske ustanove  u Mladenovcu kao i za realizaciju već dogovorenih projekata između Grada Beograda i Opštine Mladenovac.

"Uveren sam da ćemo imati još bolju i kvalitetniju saradnju sa Gradskom upravom", naveo je Glišić.

On je pozvao sve Mladenovčane da dođu na bazen Sportsko-rekreativnog centra i da uživaju uz pristojne cene i dobru uslugu.

Sapicbazen1
Sapicbazen2
Sapicbazen3
Sapicbazen4
Sapicbazen5
Sapicbazen6

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.