logo

Aktuelnosti

Rekonstruisan Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu

 

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić obišli su danas potpuno rekonstruisani Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u ovoj opštini. Nakon potpune dezinfekcije objekta, korisnici će od sutra moći da koriste usluge boravka.

Nataša Stanisavljević je rekla da objekat ima oko 500 metara kvadratnih i da je do sada za rekonstrukciju i radove potrošeno 12 miliona dinara.

– Urađeni su svi neophodni radovi kako bi objekat bio kao nov – od kompletne zamene unutrašnjih instalacija do podopolagačkih radova. Takođe, završeni su radovi koji podrazumevaju stvaranje novog kabineta za domaćinstvo dok su toaleti prilagođeni osobama sa invaliditetom. Naručena je i pokretna stolica koja će korisnicima omogućavati pristup gornjem spratu, što do sada nije bilo moguće. Objekat je bio zatvoren ukupno tri meseca i za to vreme je korisnicima pružena mogućnost da koriste usluge drugih dnevnih boravaka, pre svega mislim na Dnevni boravak u Sopotu koji je relativno blizu. Za korisnike je i prevoz organizovan – istakla je sekretarka.

Prema njenim rečima, zahvaljujući Opštini Mladenovac kompletno su sređene prilazne staze i dvorište.

– U ovom objektu je njih 36 upisano, a kapacitet je za 40 korisnika. Ove godine je upisano pet novih korisnika i o njima brine 22 zaposlena. Ovim smo postigli mnogo bolje, neuporedivo bolje uslove za korisnike, a ujedno i za zaposlene – naglasila je Nataša Stanisavljević i dodala da će biti nastavljeno unapređivanje položaja korisnika i zaposlenih.

Kako je navela, predstoji gradnja novog dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Barajevu, što će biti 5. ovakav objekat u poslednjih pet godina.

– Trenutno radimo na pokretanju studija za nove dnevne boravke u Grockoj i Surčinu. Za dnevni boravak u Zemunu gotova je studija izvodljivosti, kao i urbanistički projekat i kreće se sa projektovanjem novog dnevnog boravka – rekla je sekretarka Stanisavljević.

Za naredne tri godine su u planu još tri nova dnevna boravka zato što Grad nastoji da omogući najbolje uslove za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, te je i budžet Grada Beograda orijentisan ka njima i podršci svim osobama sa invaliditetom, pojasnila je sekretarka.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Gradu Beogradu i sekretarki Nataši Stanisavljević na, kako je rekao, velikoj podršci i posvećenosti da ovaj veoma važan objekat bude obnovljen.

– Ovim renoviranjem poboljšani su uslovi za smeštaj korisnika, ali i za funkcionisanje i rad zaposlenih. Opština Mladenovac ima dobru saradnju sa Gradom i nastavićemo da radimo na rešavanju problema naših građana i poboljšanju kvaliteta života građana opštine Mladenovac – rekao je Glišić.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov takođe je zahvalio Gradu Beogradu i nadležnom Sekretarijatu, kao i Opštini, te naveo da je od velike važnosti to što je za poslednjih sedam godina otvoren veliki broj objekata za ovu namenu.

– Sve to nam i nalaže da podignemo nivo usluga socijalne zaštite koje ova ustanova pruža korisnicima – kazao je Jordanov.

Izvor: beograd.rs/

Dnevniboravak1
Dnevniboravak2
Dnevniboravak3
Dnevniboravak4
Dnevniboravak5
Dnevniboravak6
Dnevniboravak7

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.