logo

Aktuelnosti

Mladenovački poljoprivrednici i izlagači na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

 

Grupa od 100 poljoprivrednika iz Mladenovca otputovala je jutros na 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Posetu  poljoprivrednika najvećoj smotri domaćeg i stranog agrara u Srbiji tradicionalno je organizovala opština Mladenovac.

Poljoprivrednike su ispratili predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić i predsednica Skupštine opštine Gordana Dimitrijević – Bjeličić. Poželevši im srećan put, Glišić je ovom prilikom istakao da opština Mladenovac i na ovaj način pokazuje koliko je važno ulaganje u poljoprivredu i da svake godine izdvaja sve veća sredstva za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na 89. Međunarodnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, na štandu grada Beograda, opštinu Mladenovac predstavljaju sledeći izlagači:

- Preduzeće ,,Bibli" Pružatovac

- Privredno društvo "Agrose"doo

- Plantaža Obrenović, Aronija Vlaška

- Udruženje ,,Vredni Šumadinci" Vlaška

- Sušeno voće ,,Janković" Vlaško polje

- Udreženje ,,Vredne ruke Rabrovca" Rabrovac

- Udruženje,,Snovarice" Velika Ivanca

-  Udruženje ,,Od predaka za budućnost " Vlaška

- Poljoprivredno gazdinstvo Jocić, Vlaška

Štand Grada Beograda na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu posetio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je tom prilikom istakao da je Sajam poljoprivrede u Novom Sadu najznačajnija manifestacija ove vrste u zemlji i da je to prilika da poljoprivrednici iz beogradskih opština posete sajam i razmene iskustava sa poljoprivrednicima iz drugih krajeva.

– Sekretarijat je ove godine omogućio da se 60 naših poljoprivrednika predstavi na sajmu potpuno besplatno. Obezbedili smo im tezge i ulaznice, a njihova je samo prezentacija. Takođe, povezali smo ih sa ljudima iz Privredne komore i Ministarstva poljoprivrede kako bi dobili znak „čuvarkuće” i kako bi svoje proizvode mogli da plasiraju na teritoriji cele Srbije – rekao je Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda, Savo Pavičić.

Sajamns1
Sajamns2
Sajamns3
Sajamns4
Sajamns5
Sajamns6

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.